• Zásady ochrany osobných údajov

      • Týmto Vám oznamujeme, že dohľad nad spracovaním osobných údajov v našej spoločnosti zabezpečuje firma EuroTRADING s.r.o., a v súlade s § 44 zákona č. 18/20128 Z. z. a článkom č.37  NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679, nám poskytuje zodpovednú osobu, ktorú môžete kontaktovať na adrese zo@eurotrading.sk.
        Viac informácií si môžete prečítať tu:www.eurotrading.sk/zo

         

        Materská škola, Sídlisko 9.mája 322, Vrbové 92203, IČO: 37844016

         

        ako prevádzkovateľ, poskytuje za účelom dodržiavania spravodlivostia

        transparentnosti voči dotknutým osobám toto oboznámenie dotknutej osoby

        o spracovaním osobných údajov podľa článkov 13. a14. Nariadenia Európskeho

        parlamentu a Rady  (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri

        spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len

        „Nariadenie“) a § 19 Zákona NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o

        zmene a doplnení niektorých zákonov pod názvom

         

        ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV

        Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii účtovných a daňových dokladov:

        V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov pri spracovaní

        účtovných dokladov a agendy spojenej s jej spracovaním

        Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – klienti, zamestnanci

        Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, adresa trvalého pobytu,

        adresa prechodného pobytu, telefónne číslo, e-mailová adresa, dátum narodenia,

        druh a číslo dokladu totožnosti, podpis, číslo bankového účtu fyzickej osoby

         

        Právny základ spracúvania osobných údajov: zákon č. 431/2002 Z. z. o

        účtovníctve v znení neskorších predpisov, zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z

        pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov, zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky

        zákonník v znení neskorších predpisov, zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde

        a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení

        neskorších predpisov, zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších

        predpisov

        Kategórie príjemcov: sociálna poisťovňa, zdravotné poisťovne, daňový úrad a

        subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc rozhodovať o právach

        a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v trestnom konaní

        Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

        Lehoty na vymazanie osobných údajov:

         

        Účtovné doklady

        10 rokov

         

        Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

        z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné

        údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

         

        Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii došlej a odoslanej pošty a v správe registratúry:

        V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov pri evidencii došlej

        a odoslanej posty a úkony spojené so správou registratúry

         

        Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – adresáti, zamestnanci

         

        Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, titul, adresa, názov organizácie,

        pracovné zaradenie, e-mailová adresa, predmet a obsah pošty

         

        Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 395/2002 Z.z. o

        archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších

        predpisov, Zákon č. 305/2013 Z.z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti

        orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov ( zákon o e-

        Governmente) a Zákon 596/2003 Z.z. o o štátnej správe v školstve a školskej

        samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Zákon 71/1967 Zb. o

        správnom konaní

        Kategórie príjemcov: subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc

        rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v

        trestnom konaní

         

        Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

        Lehoty na vymazanie osobných údajov:

         

        Bežná korešpondencia

        3 roky

         

         

        Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

        z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné

        údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

         

        Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii detí:

        V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov v evidencii detí

        Okruh dotknutých osôb: Deti, Zákonní zástupcovia detí

        Zoznam osobných údajov: meno, priezvisko, dátum narodenia, bydlisko,

        informácie o zákonnom zástupcovi ( titul, meno, priezvisko, bydlisko, telefónne

        číslo, email)

        Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 245/2008 Z.z.  o

        výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v

        znení neskorších predpisov, Zákon č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve a

        školskej samospráve a zmene a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších

        predpisov, Zákon č. 597/2003 Z.z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a

        školských zariadení, Zákona č. 345/2012 Z. z. o niektorých opatreniach v miestnej

        štátnej správe a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Zákon č. 184/2009 Z. z.Z

        o odbornom vzdelávaní a príprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov,

        Zákon č. 317/2009Z.z.  o pedagogických zamestnancoch a odborných

        zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších

        predpisov, Zákon 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení

        niektorých zákonov

        Kategórie príjemcov: Zriaďovateľ - Zákon č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v

        školstve a školskej samospráve a zmene a o doplnení niektorých zákonov v znení

        neskorších predpisov, Zákon č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl,

        stredných škôl a školských zariadení, Zákon č. 345/2012 o niektorých opatreniach

        v miestnej štátnej správe a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Ministerstvo

        školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, Dátové centrum rezortu

        školstva – Rezortný informačný systém, NÚCEM, Štátna školská inšpekcia -

        Príslušné zákony (Zákon č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl,

        stredných škôl a školských zariadení, Zákon č. 245/2008 Z. z.  o výchove a

        vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení

        neskorších predpisov, e)Zákon č. 184/2009 Z. z.Z o odbornom vzdelávaní a

        príprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Zákon č. 317/2009Z.z.  o

        pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení

        niektorých zákonov v znení neskorších predpisov) a subjekty, ktorým osobitný

        predpis zveruje právomoc rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb:

        súdy, orgány činné v trestnom konaní

         

        Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

        Lehoty na vymazanie osobných údajov:

         

        Osobné spisy dieťaťa

        10 rokov

        Prihlášky, rozhodnutie, oznámenia o prijatí/neprijatí

        5 rokov

        Rozhodnutia o prerušení a o predčasnom ukončení dochádzky dieťaťa

        5 rokov

        Dochádzka dieťaťa

        3 roky

        Splnomocnenie rodičov o prevzatí dieťaťa

        2 roky

        Potvrdenie o bezinfekčnosti dieťaťa

        5 rokov

        Záznamy o deťoch, pedagogická charakteristika

        5 rokov

         

        Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

        z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné

        údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

         

        Účel spracúvania osobných údajov - Fotografie:

        V rámci činnosti dochádza ku zverejňovaniu fotografií na webovej stránke a na

        nástenke v priestoroch škôlky za účelom prezentácie škôlky

         

        Okruh dotknutých osôb: zamestnanci, detí a účastníci akcií 

        Zoznam osobných údajov: fotografia

        Právny základ spracúvania osobných údajov: súhlas dotknutej osoby

        Kategórie príjemcov subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc

        rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v

        trestnom konaní

        Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

        Lehoty na vymazanie osobných údajov:

         

        fotografie

        po dobu trvania školskej dochádzky

         

        Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

        Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať súhlas so spracovaním osobných

        údajov, ktoré sa jej týkajú. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť

        spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním; pred

        poskytnutím súhlasu musí byť dotknutá osoba o tejto skutočnosti informovaná.

        Dotknutá osoba môže súhlas odvolať rovnakým spôsobom, akým súhlas udelila.

         

        Účel spracúvania osobných údajov v Evidencii stravníkov:

        V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov pri evidencii stravníkov

        Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby – stravníci

        Zoznam osobných údajov: titul: meno, priezvisko, titul, adresa, číslo triedy

        alebo číslo žiaka

        Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 597/2003 Z.z. o

        financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení, Zákon č.

        245/2008 Z.z.  o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení

        niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Vyhláška č. 330/2009 Z. z.

        Vyhláška Ministerstva školstva Slovenskej republiky o zariadení školského

        stravovania, Zákon č. 599/2003 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi, Zákon č.

        431/2002 Z.z. o účtovníctve, zmluvný vzťah s dotknutou osobou

        Kategórie príjemcov: subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc

        rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v

        trestnom konaní

        Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

        Lehoty na vymazanie osobných údajov:

         

        stravníci

        5 rokov

         

         

        Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

        z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné

        údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

         

        Účel spracúvania osobných údajov - Infozákon:

        V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov pri evidencii fyzických

        osôb, ktoré požiadali sprístupnenie informácií

        Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby, ktoré požiadali o sprístupnenie

         

        Zoznam osobných údajov: titul, meno, priezvisko, bydlisko, telefónne číslo, e-

        mail, podľa § 20 zákona 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám

         

        Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 211/2000 Z.z.

        o slobodnom prístupe k informáciám

        Kategórie príjemcov: subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc

        rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v

        trestnom konaní

        Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

        Lehoty na vymazanie osobných údajov:

         

        Žiadosti

        5 rokov

         

        Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

        z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné

        údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

         

        Účel spracúvania osobných údajov – Všeobecná agenda:

        V rámci činnosti dochádza ku spracúvaniu osobných údajov pri elektronickej

        komunikácii občanov s orgánmi verejnej moci

         

        Okruh dotknutých osôb: fyzické osoby - občania

        Zoznam osobných údajov: všeobecne použiteľný identifikátor – rodné číslo,

        titul, meno a priezvisko, bydlisko, telefónne číslo, e-mail, číslo OP, dátum

        narodenia zaručený elektronický podpis

         

        Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 305/2013 Z.z. o

        elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a

        doplnení niektorých zákonov ( zákon o e-Govermente )

         

        Kategórie príjemcov: Ústredný portál verejnej správy, ministerstvá a orgány

        štátnej správy, subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc rozhodovať

        o právach a povinnostiach fyzických osôb (napr. súdy).

        Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

        Lehoty na vymazanie osobných údajov:

         

        Všeobecná agenda

        10 rokov

         

        Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

        z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné

        údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

         

        Účel spracúvania osobných údajov v oznamovaní protispoločenskej činnosti:

        V rámci činnosti dochádza k spracúvaniu osobných údajov za účelom vedenia

         

        agendy potrebnej k splneniu zákonnej povinnosti prevádzkovateľa pri prešetrovaní

         

        podnetov podaných k prešetreniu protispoločenskej činnosti.

         

        Okruh dotknutých osôb:  fyzické osoby, ktoré podali oznámenie

         

        Zoznam osobných údajov: titul, meno a priezvisko, adresa pobyt u osoby,

         

        ktorá podala podnet, dátum doručenia podnetu, predmet podnetu, výsledok

         

        preverenia podnetu, dátum skončenia preverenia podnetu

         

        Právny základ spracúvania osobných údajov: Zákon č. 54/20019 Z. z. o

         

        ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení

         

        niektorých zákonov

         

        Kategórie príjemcov: subjekty, ktorým osobitný predpis zveruje právomoc

        rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb: súdy, orgány činné v

        trestnom konaní

        Prenos osobných údajov do tretích krajín sa nerealizuje.

        Lehoty na vymazanie osobných údajov:

         

        Podnety

        3 roky

         

        Automatizované rozhodovanie vrátane profilovania sa neuskutočňuje.

        z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné

        údaje nevyhnutnou zákonnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania.

         

        Dotknuté osoby, o ktorých sú spracúvané osobné údaje pre konkrétne vymedzené účely, si môžu uplatniť nasledovné práva:

        Právo požadovať prístup k svojim osobným údajom - Právo na opravu osobných

        údajov - Právo na vymazanie osobných údajov - Právo na obmedzenie spracúvania

        osobných údajov - Právo namietať proti spracúvaniu osobných údajov - Právo na

        prenos svojich osobných údajov - Právo podať sťažnosť dozornému orgánu, t.j.

        Úradu na ochranu osobných údajov SR

        Uvedené práva dotknutej osoby sú bližšie špecifikované v článkoch 15 až 21

        Nariadenia. Dotknutá osoba si uvedené práva uplatňuje v súlade s Nariadením a

        ďalšími príslušnými právnymi predpismi. Voči prevádzkovateľovi si dotknutá

        osoba môže svoje práva uplatniť prostredníctvom písomnej žiadosti alebo

        elektronickými prostriedkami. V prípade, že dotknutá osoba požiada o ústne

        poskytnutie informácií, informácie sa môžu takto poskytnúť za predpokladu, že

        dotknutá osoba preukázala svoju totožnosť.

        Materská škola prijala všetky primerané personálne, organizačné a technické

        opatrenia za účelom maximálnej ochrany Vašich osobných údajov s cieľom v čo

        najväčšej miere znížiť riziko ich zneužitia. V zmysle našej povinnosti vyplývajúcej z

        článku 34 Nariadenia Vám ako dotknutým osobám oznamujeme, že ak nastane

        situácia, že ako prevádzkovateľ porušíme ochranu Vašich osobných údajov

        spôsobom, ktorý pravdepodobne povedie k vysokému riziku pre práva a slobody

        fyzických osôb, bez zbytočného odkladu Vám túto skutočnosť oznámime.

        Právne predpisy a s ňou súvisiace spôsoby spracovávania Vašich osobných údajov

        sa môžu meniť. Ak sa tieto zásady rozhodneme aktualizovať, umiestnime zmeny na

        našej webstránke a budeme Vás o týchto zmenách informovať. V prípadoch, kedy

        má dôjsť k zásadnejšej zmene týchto zásad, alebo v prípade, kedy nám tak uloží

        zákon, budeme Vás informovať vopred. Žiadame Vás, aby ste si tieto zásady

        starostlivo prečítali a pri ďalšej komunikácii s nami, resp. používaní našej

        webstránky tieto zásady pravidelne kontrolovali.

        Ak máte akúkoľvek otázku ohľadne spracúvania Vašich osobných údajov, vrátane

        uplatnenia vyššie uvedených práv, môžete sa obrátiť na našu Zodpovednú osobu

        poskytovanú spoločnosťou EuroTRADING s.r.o. (www.eurotrading.sk), emailom

        na  zo@eurotrading.sk.  Všetky vaše podnety a sťažnosti riadne preveríme a

        zašleme Vám vyjadrenie.

        Ak nie ste spokojný s našou odpoveďou, alebo sa domnievate, že vaše osobné údaje

        spracúvame nespravodlivo alebo nezákonne, môžete podať sťažnosť na dozorný

        orgán, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky,

        https://dataprotection.gov.sk, Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27; tel. číslo: +421

        /2/ 3231 3214; E-mail: statny.dozor@pdp.gov.sk.